Ekonomika
Raději vyrábět na Slovensku než platit cla. Nové SUV Polestar 7 bude vznikat v Košicích
16 komentářů
3_diamanty
3
Znamy ( otcovej sesternice syn ) mi tam uz mesiac pracuje ( od juna ) ... presiel skoleniami v nemecku... absolvoval 3 kola pohovorov... proste masaker... ale vybrali ho.. zarobi si chlapec ( 30 rocny po skole ... ) .... samozrejme nejedna sa v jeho pripade o robotnicku poziciu ( samotna vyroba nabehne az koncom buduceho roka ) ... kazdopadne aj vdaka volvu sa vsetci sikovni mladi chlapci z vychodu republiky uz nemusia stahovat za pracou kdesi do brastislavy alebo ciech...
Karel Štolař
4
@3_diamanty Žádná sláva to tam s výplatou asi taky nebude, vždyť proč by to stavěli zrovna tam? Pro hezký oči lidí z východu asi těžko, spíš bych to viděl že si vyhodnotili kde budou moct nejvíc šlapat lidem na krk zaco nejmíň a kde si to hlavně nechají líbit. Například já byl teď v úterý na návštěvě u kamaráda v Bratislavě, chytrej chlap umí německy, anglicky a učí fyziku na soukromé škole v Bratislavě za 1200€ tomu říkám nechat po sobě šlapat.
ryccardo
1
@Karel Štolař Proc? Je tam dostatek pracovni sily a hlavne logisticky je to taky sikovny. Madarsky , Ukrajinsky i Slovensky TIER 1 jsou relativne blizko.
Karel Štolař
0
@ryccardo Tak určitě důvod mají, mám pocit že tyhle Čínský fabriky se teď budou v těhlech zemích jako je Maďarsko a Slovensko zabydlovat. Až budoucnost ukáže jestli to je sázka na správnou kartu. Zatím to vypadá nadějně ale jak se říká, výroba to není nikdy nic na velký zbohatnuti, ty zisky stejně poputují jinam jak to tak bývá. Ale lepší jak klackem přes záda nebo drátem do oka.
ryccardo
0
@Karel Štolař Tak na Slovensku a Maďarsku je už automotive fabrik hodně. To máš JLR, VW, Kia a teď bude i Volvo u Košic. V Maďarsku je zase hodně subdodavatelů pro ty fabriky, takže za mě supr koncept.
Dušan Trnka
2
@Karel Štolař Keby bol chytrý, tak by nebol učiteľom a to ani na súkromnej škole ! Skôr je lenivý ...
Karel Štolař
0
@Dušan Trnka To neříkej, neznáš ho, je velice chytrej a určitě ne línej, problém je že si nevěří. Když mi vypráví co musí učit, sám se divím.
Avantime
1
@3_diamanty Hej, to je super, hlavne pri tejto našej krajine, ktorá má viac šťastia ako rozumu. Nech sa tam tvojmu bratrancovi z druhého kolena darí.
Milá redakce, běžte někam do sklepa na pivo a v tom horku už radši nic nepište. Dneska už to zase přesahuje všechny meze.
Dozvěděl jsem se jen, že Košice mají 1000 obyvatel a Polestary se vyrábějí ve druhé nejlidnatější světa. To by asi už pro dnešek stačilo.
Dozvěděl jsem se jen, že Košice mají 1000 obyvatel a Polestary se vyrábějí ve druhé nejlidnatější světa. To by asi už pro dnešek stačilo.
@Mokrous
Asi chceli napisat 240 tisic alebo 250 tisic... ale akosi tie cisla sa im pri pisani stratili
Momentalne Kosice 34 stupnov ... tiez to tu mame horuce... ale kusok pofukuje... ta kosicka kotlina a povestny kosicky vietor su tentrokrat aj na nieco dobre
Asi chceli napisat 240 tisic alebo 250 tisic... ale akosi tie cisla sa im pri pisani stratili
Momentalne Kosice 34 stupnov ... tiez to tu mame horuce... ale kusok pofukuje... ta kosicka kotlina a povestny kosicky vietor su tentrokrat aj na nieco dobre
@Mokrous Napísali to správne ! Tisíc ľudí a ostatní sú Cigáni a tí robiť nebudú ...