Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
radolaco
Minula generacia bol krasavec oproti tomuto. Toto je skarade auto, a dost.
@radolaco
já si pořád nezvykl na to logo.
já si pořád nezvykl na to logo.
@Mikesus taky si nemůžu zvyknout. Připomíná mi to něco indického, Tata nebo tak něco, nemůžu si teď přesně vzpomenout,co mi to připomíná.
PavelK_
Ten obsah motoru Fabie v tabulce tři a půl litru myslíte vážně? Do psí pr.ele, to je takový problém si ty články po sobě přečíst? 🤦
Pepa_007
Překvapila mne spotřeba 6.7l/100km. Vcelku dost.
@Pepa_007
No, celkově jsem zvědavý na trvanlivost, spolehlivost a servisní náročnost tohoto nového 1.2. Jediné pozitivum, které vidím, prostoru pro zhoršení proti předchůdci mnoho není 😆
No, celkově jsem zvědavý na trvanlivost, spolehlivost a servisní náročnost tohoto nového 1.2. Jediné pozitivum, které vidím, prostoru pro zhoršení proti předchůdci mnoho není 😆
rohYpnol
C3 a dnešní Stellantis je krásnou ukázkou toho, jak to dopadá když se politická ideologie zeleného klimatismu EU propíše do průmyslu.
C3. Laciný. Nikoliv levný. Přesný opak toho, k čemu by vedl volný trh...
C3. Laciný. Nikoliv levný. Přesný opak toho, k čemu by vedl volný trh...
@rohYpnol neviem odkiaľ si nabral, že C3 nemá ošetrené dutiny podvozku, prahy a podlahu. Píšeš hlúposti.
@pallas
Realita hujere.
Realita hujere.
@rohYpnol ja som na rozdiel od teba bol priamo vo fabrike a vime co s tymi karoseriami robia proti korozii . Ty snad zijes v dobe Tlumex a podobnych asfaltov? To je davno prec, tie medvedie vykaly..
@pallas
Pokud jsi byl ve výrobě tak to sem raději ani nepiš, protože tím jsi za totálního blba.
Na vyrobené auto se každý může podívat. Dutiny ošetřené nejsou. Proti korozi spoléhají na pozink a lázeň. Další ošetření je zcela minimální. Zatažené tmelem jsou jen spoje plechů. Plošně je ošetřený jen kousek vany na rezervu.
Stačí se podívat a srovnat, jak je udělaný VAG. Kdo nevidí rozdíl tak je totální diletant.
Stellantis a tahle C3 má antikorozní ochranu udělanou hůř než japonci, hůř než korejci, hůř než číňani. Navíc co hůř, prahy jsou překryté plasty. Jenže nad ty plasty se dostává bordel, takže prahy sice nezničí odétající kamínky, ale shnijou kvůli nánosu bordelu a vlhkosti, co se tam bude držet.
Howk!
Pokud jsi byl ve výrobě tak to sem raději ani nepiš, protože tím jsi za totálního blba.
Na vyrobené auto se každý může podívat. Dutiny ošetřené nejsou. Proti korozi spoléhají na pozink a lázeň. Další ošetření je zcela minimální. Zatažené tmelem jsou jen spoje plechů. Plošně je ošetřený jen kousek vany na rezervu.
Stačí se podívat a srovnat, jak je udělaný VAG. Kdo nevidí rozdíl tak je totální diletant.
Stellantis a tahle C3 má antikorozní ochranu udělanou hůř než japonci, hůř než korejci, hůř než číňani. Navíc co hůř, prahy jsou překryté plasty. Jenže nad ty plasty se dostává bordel, takže prahy sice nezničí odétající kamínky, ale shnijou kvůli nánosu bordelu a vlhkosti, co se tam bude držet.
Howk!
@rohYpnol bože ty si ...... fakt. Ako to, že ostatné automobilky majú kludne dvojlitre? Stellantis sám vsadil na jediný motor, žiadna EU ho nenútila. Všetkým automobilkám v skupine zobrali charakter a natlačili francuzsku techniku s jediným motorom pod kapotou.. čo má s týmto EU?
Flai
tak tohle je těžká ostuda! Auto do města, novinka roku 2025 a výbava žebrák z roku 2015 Proč to nemá elektronickou parkovací brzdu? A co ta švihadla vzadu... Myslím,že proti Dacia Sandero nemá šanci
@Flai ad automatická brzda.... a teď si vemte, že třeba VW Taigo za 900 tisíc Kč má také jen ruční parkovací brzdu...
twistedTSD
74 kW a maximálka 160 km/h? To už i Citroen zavádí omezovač u spalováků?
Jinak C3 na mě působí jako SKORO velmi dobré dostupné malé auto. Jenže když se spojí francouzský smysl pro inovace s katováním kostů, výsledek pro mě bývá těžko zkousnutelný, a to platí i zde.
Jinak C3 na mě působí jako SKORO velmi dobré dostupné malé auto. Jenže když se spojí francouzský smysl pro inovace s katováním kostů, výsledek pro mě bývá těžko zkousnutelný, a to platí i zde.
@twistedTSD
No, v zásadě stačilo to auto dopracovat a na výrobě prodražit asi o 5000 Kč a mohlo to být aspoň nějak použitelné... takhle bohužel plechovka do lisu už od výroby...
No, v zásadě stačilo to auto dopracovat a na výrobě prodražit asi o 5000 Kč a mohlo to být aspoň nějak použitelné... takhle bohužel plechovka do lisu už od výroby...
@rohYpnol a pritom v januári 2025 najpredávanejšie auto vo Francúzsku. To bude nejaká záhada.
@pallas
Frantíci kupují francouzská auta. Ale u nás opravdu neexistuje důvod, proč něco takového koupit, když za stejnou cenu může člověk koupit poctivé auto.
Frantíci kupují francouzská auta. Ale u nás opravdu neexistuje důvod, proč něco takového koupit, když za stejnou cenu může člověk koupit poctivé auto.
@rohYpnol Prečo dávno nerobíš poradcu v Citroene, keď tieto veci tak dobre ovládaš? Takého odborníka vezmú všetkými desiatimi, ani nebudú vyjednávať o plate.
@traveldrive
Myslíš že oni to neví?!?
Oni to vi úplně stejně jako já. Jen se nezdráhají to takhle vyrobit. Většině to stejně je jedno, a naopak vydělají o pár stovek milionů víc...
Myslíš že oni to neví?!?
Oni to vi úplně stejně jako já. Jen se nezdráhají to takhle vyrobit. Většině to stejně je jedno, a naopak vydělají o pár stovek milionů víc...
@rohYpnol
Ťažko samoľúba predstava...
Oni vedia a podľa toho, čo vedia, hľadajú najschodnejšiu cestu na plnenie svojich cieľov.
Ty vieš prd. A my všetci kecalovia detto.
Ťažko samoľúba predstava...
Oni vedia a podľa toho, čo vedia, hľadajú najschodnejšiu cestu na plnenie svojich cieľov.
Ty vieš prd. A my všetci kecalovia detto.
@twistedTSD Tohle není vůbec koupitelné, ať z hlediska pohonu, tak designu a o ceně snad raději nemluvím vůbec. Minulá generace byla dál... Smutné...
@ericn Na minulej generácii sa možno toľko nešetrilo a bola lacnejšia. Ale za atmosférou s remeňom v oleji mi smutno rozhodne nebude. Interiér je o kus lepší ako bol. C3 asi nebude lepší vo všetkom voči minulej generácii, tiež nejaké výhrady mám, ale ako celok je určite lepší.
Jiří Kalabza
To, že je 1.0 od Shade lepší bych se možná hádal. Ten v Sanderu rozhodně pružný je, ale není stavěný na každodenní zátěž nad 50km po městě. Co nechápu a čemu nerozumím, že se někomu zamlouvá je toto „o blinkry vpředu nestará kus denního svícení, nýbrž žárovka“. Nechápu, co je zajímavého a účelného na tom, že zhasne jedno světlo denního svícení a začne blikat blikač, jako stará Ruská auta vzadu nebo US cars či vojenské náklaďáky vzadu. Tenhle nešvar je divný a jediné čemu to přispívá je ekonomický ukazatele, nic méně je do hnus, když už musí být ledky, které jsou extrémně drahé na opravy tak ať je to samostatné, nebo ať mám volbu, zda ty ledky vůbec chci, zvláště u „levných“ aut.
@Jiří Kalabza
Kedysi platil predpis, podľa ktorého je vonkajšie osvetlenie automobilu výhradne párové a s výnimkou smeroviek vždy v páre musí svietiť. Neviem, ako je to dnes, ale toto pravidlo sa bežne porušuje - smerovkami namiesto denného svetla, ktoré si spomenul, ale napríklad aj prisvecovaním do zákruty jednou hmlovkou - čo sa vlastne tiež nesmie, lebo použitie predných hmloviek je povolené len za hmly, pri bežnej viditeľnosti alebo v noci je to zakázané. Celkovo je situácia okolo osvetlenia vozidiel divná - napríklad denné svetlá sú len vpredu - koncové, ktoré sú minimálne rovnako dôležité, v rámci denného svietenia zapína máloktoré auto. Hmlovky sa u väčšiny áut zapínajú tak, že sa najprv zapnú predné a potom zadné - pritom logicky by to malo byť opačne. Najprv potrebuješ zapnúť zadné, aby ťa bolo vidieť a predné len vtedy, ak to má efekt - niekedy bez predných hmloviek vidíš v hmle lepšie ako s nimi.
Kedysi platil predpis, podľa ktorého je vonkajšie osvetlenie automobilu výhradne párové a s výnimkou smeroviek vždy v páre musí svietiť. Neviem, ako je to dnes, ale toto pravidlo sa bežne porušuje - smerovkami namiesto denného svetla, ktoré si spomenul, ale napríklad aj prisvecovaním do zákruty jednou hmlovkou - čo sa vlastne tiež nesmie, lebo použitie predných hmloviek je povolené len za hmly, pri bežnej viditeľnosti alebo v noci je to zakázané. Celkovo je situácia okolo osvetlenia vozidiel divná - napríklad denné svetlá sú len vpredu - koncové, ktoré sú minimálne rovnako dôležité, v rámci denného svietenia zapína máloktoré auto. Hmlovky sa u väčšiny áut zapínajú tak, že sa najprv zapnú predné a potom zadné - pritom logicky by to malo byť opačne. Najprv potrebuješ zapnúť zadné, aby ťa bolo vidieť a predné len vtedy, ak to má efekt - niekedy bez predných hmloviek vidíš v hmle lepšie ako s nimi.
Jozko Mrkvicka
S takou spotrebou jazdim dlhodobo so Suzuki a to mam Alkgrip - teda stvorkolku. Cize s hromadou rotujuceho zeleza navyse. A so 4 valcom. Kde je vyhoda trojvalca ???
@Jozko Mrkvicka tvoja spotreba sa nerovná spotrebe novinárov. Nič iné by som v tom nehladal. Skúsil by som pozrieť test tvojho auta a kolko mali novinári tam...
Ja Prvni 123
Jasne, Sandero je fakt levnejsi.
Jako vsechno.
U Fabie to plati, jen dokud se nedokoupi zaruka, kterou Citron ma v zakladu.
Kompletni seznam vybav jsem nekontroloval.
Jako vsechno.
U Fabie to plati, jen dokud se nedokoupi zaruka, kterou Citron ma v zakladu.
Kompletni seznam vybav jsem nekontroloval.
@Ja Prvni 123
Je smutné, že za auto B-segmentu, ktoré ako-tak za niečo stojí, dnes musíš dať 20 tisíc € a viac.
Je smutné, že za auto B-segmentu, ktoré ako-tak za niečo stojí, dnes musíš dať 20 tisíc € a viac.
HifeJH
"Objem 210 l dle metody VDA..." aneb pan Bednář si jede stále své. VDA 210 je dokument vydaný Německým sdružením automobilového průmyslu (VDA – Verband der Automobilindustrie), který specifikuje standardy pro výměnu dat a komunikaci mezi výrobci automobilů a jejich dodavateli a nikoli objem zavazadlového prostoru. Objem zavazadlového prostoru C3 má podle této normy ve skutečnosti 310 litrů.
@HifeJH jj už se to tu psalo několikrát, že je to nesmysl ....
@del42sa Veľkosť kufru je v pohode, okolo 300 litrov je tak nejako očakávaný objem. Iná vec, o ktorej sa hovorí menej, je neskutočne vysoká nakladacia hrana do kufra, nemeral som, ale odhadom tak 80-90 cm nad cestou. V článku spomenutá je, ale tiež jej výšku nemerali.
Engineered in India ... 😉
Má to nějaká nadstandardní řešení... hydraulické dorazy tlumičů (ale dle testu bez velkého přínosu), šestikvalt... celkově mi to nepřijde marné.
Že Dacia a akční Fabka, která je na trhu už dlouho, umí nabídnout lepší price/value, než novinka... no, to je asi normálka.
Pokud se ti auto nelíbí, tak jasně... můj styl to taky úplně není, ale myslím, že trošku vyšší stavba a propracovaný detaily se spoustě lidí líbit budou... a základní cena 375, případně 415 za auto s šestikvaltem... to je za mě ok, na novinku...
Propracovaný detaily?!? Myslíš třeba to, že to ani neumí ukázat průměrnou spotřebu nebo otáčky?!? 🤣 Nebo to že to ani nemá ošetřené dutiny z výroby, o nějakém ošetření prahů a podlahy nemůže být ani řeč?? 🤣
Nebo to že BEV verze má vmax 130 kmh a dojezd hodný golfového vozíku?!? 🤣
bacha, já neříkám, že ten motor je bída, ale že nabídkou motorů je to bída. Včera jsem zrovna jel ve verzi 100 koní s manuálem, interiér je pěkně prostorny, materiálově to ujde, libí se mi ten head display, tříválec relativně dobře utlumený, ale stále jde poznat že to není čtyřválec... Motor s manuálem dobře táhne už od spodu, auto je živé a jde hezky za plynem, spotřeba kolem 6 - 6,5 litrů zas tak dobrá není, hydraulické dorazy se v tomto voze nějak extra neprojevují, auto dost bouchá na nerovnostech, na seriových 16 tkách a je suběktivně poměrně tvrdé ... Pokud by to byl fakt low-cost, dá se nad tím přihmouřit oko, ale auto je i ve střední výbavě celkem drahé
Jenže 1.0 tsi je proti 1.2 od stellantis hotový zázrak.
ten motor vůbec není špatný, kromě faktu že to je tříválec. Problém je, že je to jediná motorizace a že to cpou opravdu do všeho co Stellantis prodává ....