Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Mitsubishi ASX 1.3 DI-T MHEV 103 kW – Zlatá střední cesta

23 komentářů

lamal
Čaptúr sa ani s turbo stvorvalcom s manualom nevytiahol, dynamika hybridu, vysoka spotreba a maximalka len180 kmh ? Nepouzitelne.
Frfla
Ty brďo, to náš 15 let (20 let konstrukčně) starý Roomster (1.6i 77kW) má lepší jízdní parametry, než tento chudáček. Zrychlení stejné, maximálka o fous vyšší a moje dlouhodobá spotřeba 5.8l/100km (70% město). Byl za poloviční cenu a ještě k tomu kufr jako studnu. Toto je neprodejné. Mhev totální zbytečnost, další věc, co se může pokazit a navíc užírá prostor v autě. Koukám, že znovu začíná platit: Japonec nakonec.
Pepa_007
@kari.laz 180 je progresivní nastavení woke rychlosti. Prokazatelně umírá méně much na skle auta.
topten
@kari.laz
vono i to zrychleni pres 10sec je skoro nekonecno
to i ten kamiq s vysmivanou 1.5tsi je jinej vesmir
Jenik3
Srovnavaci tabulka ukazuje, ze Kamiq je o tridu sviznejsi. 1500ccm je solidni objem na dnesni dobu.
U mitsu musi neco udelat s cenou.
twistedTSD
@Pepa_007 Proč vysmívanou? Kamiq nějak funguje i s 1.0, natož s 1.5, která pohání o dvě třídy větší auta. Zde to zrychlení je vzhledem k výkonu každopádně divné.

EDIT: to je pro toptena. Nesnáším tenhle diskusní formát.
Pepa_007
Jako minus vidím ještě nízkou max rychlost. Ale stejně s tím budou jezdit důchodci jenom po městě.
kari.laz
@lamal Taky jsem si říkal, kde je těch 140 koní. To snad musí být uměle udušený. Malé auto, dobrý motor, relativně velký výkon, předokolka a ty hodnoty jsou tady dost mizerný. 180 bych viděl jako omezovač bohužel.
traveldrive
@Frfla
Aj pri búračke budeš na tom v Roomsteri tak dobre ako v tom "chudáčkovi"? Tiež je na tom rovnako s komfortom a priestorom, že (hlavne na šírku). Ale hlavne kufor, to je devíza. Na batoh prilepený na Fabiu určite žiadne SUV nemá. A porovnávať cenu spred 15 rokov a dnešnou je kóšer, lebo žiadna inflácia nebola a ani ceny áut nadmerne nestúpali... Ty šašo.
kari.laz
@topten vždyť to zrychlení také myslím. S tímto motorem a výkonem by to mělo být určitě pod 10. Skoro bych řekl pod 9, nebo alespoň kolem 9
buchtij
To pružné zrychlení ve vyšších rychlostech je asi horší aerodynamika - co já vím ? ... chybějící kryty na spodku ?
Proti Vitaře je to líné a žravé. Zmiňovaný Kamiq zas točí ve 130 hodně přes 3 tisíce a je hlučný ... má zpřevodování "do těžka", víc točí.
Dnes se auta kupují podle infotaimentu a ksichtu. Já displej infotaimentu za jízdy spíš úplně vypnu protože koukám na silnici, telefonisty, feťáky a alkoholiky) vpředu a vzadu. To mi postačuje k radosti 😄

Ty redaktoři něco napíší a pak neřeknou proč to je tvrdé pružení = chybí vysokotlaké plynokapalinové tlumiče, slabší zrychlení = jiné zpřevodování a hluk, et cetera. Jejich zaujetí interiérem a exteriérem je mánie, další rok bude jiná móda. Podstatné věcí a zejména porovnání úžitných vlastností zcela chybí ... jdou jen po povrchu bez hluboké znalostí detailu a příčin.

Osekaná auta vlivem vynucené "ekologizace" a asistentů auta jen zdraží. Taky mám model s vynucenou elektronikou, budu s ní žít sice celkem spokojeně, ale platit jsem ji nemusel.

Zmínit hmotnost s nemotornost EV aut, opotřebení jejich pneu, ... jen méně podstatné plky .... čum na displej 12"
lukas13
@Pepa_007

180+ v SUV B segmentu? Ale no ták...

Na tyhle rychlosti tu máme jiná auta.

A to to píši s tím, že si na Autobahnu tu dvoustovku občas taky rád užiju.
Pepa_007
@Frfla tohle není Japonec. To je Renault.
Pepa_007
@traveldrive německé dalnice. Bezpečnostní rezerva kdekoli na silnici. A občas závodní okruh.
Takže ano, vic jak 180 jezdím.

99% lidí (včetně tebe) max 180 nevadí.
Pepa_007
@Ozzman ono to dělá Volvo u svých 300HP aut taky. Prostě 180 max.
Pepa_007
@Ozzman k čemu 180 stačí? Tobě ano. Důchodci ano. MNĚ NE.
Ozzman
Netuším, co s tím TCe dělají, protože v Meganu to jezdilo fakt hezky 😁 @lamal
lamal
@Ozzman to vies, ze som to myslel ironicky optikou diskusneho koloritu 😄 ... Vmax 180kmh je uplne dostacujuca... ale spotreba a dynamika je slabsia (na udavane parametre, objem atd), oproti hybridu si "tradice" pohorsia co by ich malo deprimovat...
wakantanka
@Frfla Rumunster má kufor ako studňa? A kde? A s tým motorom pri plnom obsadení to má akú dynamiku? Bože, mňa fakt bavia takýto diskutéri. 😊
traveldrive
@Pepa_007

To iste, však 180 jazdíš bežne každý deň po okreskách, kde je rezerva?
traveldrive
@3_diamanty Lepšia predražená nuda od Renaultu, ako najmizernejšie auto v triede s najhoršími jazdnými vlastnosťami vôbec.
Ozzman
Renault omezuje Vmax všech aut na 180, takže tam hledej problém, navíc 180 stačí 😊 @lamal
3_diamanty
To zakl litrove turbo bude este v colte ok ale tu uz skutocne treba viac ( testovana kombinacia bude ideal suhlasim ) ... skoda len ze ceny uz potom atakuju mety pri ktorych je mozne uvazovat uz aj o dalsich 10 inych a aj vacsich vozoch ... v tejto cenovke je mozne uz mat o pol cisla vacsi 4x4 duster a tiez s 1,3 turbom ... ale inak sa asx nijako nevymyka tej uz dnes predrazenej nude daneho B SUV segmentu
OSZAR »