Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Lexus LBX poprvé na českých silnicích: Proč nevzít rovnou větší UX?

37 komentářů

Anonym
V hnusném suv, to chceš.
gil54
...ale zase je za babku, jenom za sedmikilo, to BMW dokázalo prodávat tříválec za víc jak 3,5 mega. 😄
Ozzman
Je to drahé, ale je to Lexusí provedení Yarise Cross, s hybridem, automatem a když to srovnáš s konkurencí, nedostaneš nikde moc víc. Leda Kamiq 1.5TSI, ten je za 650 v nějaké akční výbavě, ale tipuji, že zákazníci těchto aut jsou zcela odlišní.
gil54
Já vím, máš pravdu. Jenom ze sebe stále nedokážu setřást odpor k veškerým tříválcům. Třílampa v káře je pro mě jako ke slavnostní tabuli prostřít plastový příbory, papírový ubrousky a kelímky. Najíš se stejně, je to levnější, rychlejší, prý ekologičtější, ušetříš na mytí, na leštění stříbra...Moderní doba.

(Na milost je beru maximálně v některých motorkách. Ale i tak...)
Ozzman
Rozumím ti, nicméně v Bsegmentu bych tříválec vzal na milost (a osobně bych k tomu tedy nepotřeboval Lexus, ale klidně vzal levnější Toyotu či jiné SUV dle libosti), dokonce by mne nevadil asi i u nějakého hatchbacku C segmentu, kde bych třeba jezdil jen já, nebo ve dvou. Takový Fokus 1.0EB jezdí moc hezky, ale já takové auto nepotřebuji, potřebuji kombík a tam už od něj očkávám trochu jiné použití a chci, aby měl i vykonovou rezervu a 4 válce 😁 aspon
gil54
Já nevzal. Vadí mi z principu nemožnost řádného vyvážení jako u motorů s více válci - tj. R4 nebo lépe R6 a víc. Dnes zásadní problém ve výkonech nevidím, z technického hlediska.

Vždycky jde o kompromis, vyvažováky co ubírají výkon, zvyšují tření (dobře, to je ušetřené na tom jednom chybějícím válci) vibrace potlačované těžšími setrváky, dvouhmotami, protizávažími na klice a stejně to dobře nefunguje v celém spektru požívaných otáček a nevyváženost samozřejmě snižuje životnost. Nejde mi - v mém věku - už o zvuk, ale když je blbej, tak to nezachrání ani šestiválcovej zvuk z repráků.

Ale to ber jako takovej stařeckej stesk, je jasný, že brečím na špatným hrobě a že s tímhle nic neudělám. Vlastně pro sebe udělám, dokud půjde nějak smysluplně držet starou techniku s méně kompromisy.
Ozzman
Chápu, každý to máme trochu jinak, ale vesměs podobně 😊
Horký Rom
Ten spalovací motor je tam zbytečný, Toyodo.
amerlock
Asi jako tvoje existence v diskusich na auto.cz 😒]
rohor
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Mikesus
To by mne třeba zajímalo, z jakého důvodu v jedné diskuzi pouzijes oba dva své účty. Mne by nebavilo se prehlasovat pořád dokola.
rohor
Takže když to nechápeš tak ti to musím popsat podrobně😒br /> 1. Chtěl jsem změnit profilovou fotku na Roman Horký, marně.
2. Zkusil jsem totéž na rohor, marně.
3. Zapoměl jsem se přehlásít zpět na Roman Horký
Karese
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Mikesus
Díky za vysvětlení.
Anonym
Už to chápeš?
Ozzman
A to děláš denně s tou fotkou? Protože běžně přepínáš profily
Anonym
Určitě ne, dokaž mi, že jsem za posledních 14 dnů napsal něco jako rohor, kromě dnešního dopoledne. Ani denně, ani běžně. Občas a výjimečně jsou ty správné kvantifikátory.
Ozzman
No a proč to tedy občas a vyjmečně děláš mimo té vyměny fotky ?
Anonym
To nemá vysvětlení.
Karese
Karese
Anonym
Kdybys uměl číst tak bys to věděl.
Karese
planeta
auto do veľkého mesta keď nemáš kde nabíjať a robíš časté a krátke trasy, časté štarty, hybrid je ideál
Mikesus
Na krátké trasy po městě bych volil yaris cross. Výhoda v lexusu je utlumeni. A to ve městě nijak nepoznáš. Ušetříš 200tis a máš skoro stejné auto
saabik
Důležité je to slovo skoro.
A taky pak bude hlučnost majitele štvát pokaždě, když vytáhne auto z města. Někomu holt za vyšší komfort ty peníze stojí.
Mikesus
Jo to si musí zvážit každý sám. Nerozporuju. Já ho mám v merku, ale nebude jezdit po městě, nýbrž meziměstské trasy do cca 15km. Tam se to již pozná. Ale po městě rozdíl je opravdu minimální.
Anonym
Jak přesně to myslíš, že ve městě nepoznáš tlumení? Vyměnil jsem tlumiče a auto jede tišeji a klidněji. I ve městě.
Mikesus
Bavím se o akustice. A pak taky jsem to projížděl a podvozkove mi to přišlo totožné. Stejně uskakane jako cross.
Ozzman
Rozvor...tam zázraky neuděláš
Mikesus
Presne tak. Pořád je to krátké malé auto.
Jenik3
Ad rozvor: existuje Nissan Juke. Na délce +3cm a na rozvoru +5cm. Ten se mi zamlouvá na jízdy kolem komína a do velkoměsta.
Jen bych potřeboval verzi shoping-otloukanek.
Mikesus
S malým nissanem jsem jezdil jen microu a to rozhodně nebylo nic extra. Stejně jako ostatní auta B segmentu, uskakana, udrncana. Zatím nejlépe filtrujici nerovnosti za mne je nove clio v B segmentu, co si pamatuji.
Jenik3
Micra se jednoduše vejde (podélně) a nákup odveze. Víc bych od ní nečekal.
Mikesus
To nečekám od žádného auta z B segmentu. A to ani od tohoto lexuse.
3_diamanty
Ked Lexus tak hadam uz aspon NX...
Mikesus
Kdyz lexus, tak aspoň RC ne? 😒]
OSZAR »